Green Site Features under Construction at Plymouth North High School

Pare was the site engineer for the New Plymouth North High School project.  As part of the proposed improvements the following was designed; new vehicular and pedestrian access, associated parking, synthetic turf athletic fields and utilities.  Tom Perry took a couple of construction photos while out on site.  The construction photos show a bioretention area being installed where flush granite curb allows for roadway runoff to enter the bioretention area.   The other photo shows some permeable pavers for select parking areas and overflow parking.

This slideshow requires JavaScript.

The project is attempting LEED Gold and has other green site features including an underground rainwater re-use tank to be reused for toilet flushing, pervious concrete in the area surrounding the concession stand, bicycle lanes from the school to each of the public streets, and underground infiltration along with the bioretention areas to increase recharge on site.

One thought on “Green Site Features under Construction at Plymouth North High School

  1. Pingback: PARE Tours New Plymouth North High School | GreenPARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *